Întrebări frecvente
Întrebări frecvente despre purici
Animalul meu nu părăsește casa sau apartamentul și nu socializează cu alte animale. Chiar are nevoie de protecție?
Da, animalul are nevoie de protecție. Puricii și formele lor de dezvoltare pot fi aduse și pe încălțăminte și îmbrăcăminte sau de către vizitatorii noștri (oameni și alte animale).
Am protejat animalul cu un medicament împotriva puricilor, dar totuși există. Este posibil ca medicamentul să nu funcționeaze?
Nu. Trebuie remarcat faptul că doar câteva procente din purici sunt prezenți la animale (1-5%). Marea majoritate (95%) trăiesc în mediul de viață înconjurător, în principal în forme de dezvoltare ouă, larve și pupă. Puricii pe care îi observăm în continuare la animale au evoluat din formele de dezvoltare din mediul înconjurător, deci ulterior aplicării unui agent împotriva puricilor animalului.
Unde se poate infecta un animal cu purici?
Un animal poate contacta purici de la alte animale care trăiesc sub același acoperiș, dar în principal, le aduc din exterior, cum ar fi de exemplu, o plimbare într-un parc, pădure, grădină. În același timp, îi pot contacta dintr-un mediu infectat cu forme de dezvoltare a puricilor (ouă, larve), spre exemplu paturi de animale, mașini și grajduri.
Puricii sunt o problemă doar primăvara și vara?
Cele mai bune condiții pentru dezvoltarea puricilor sunt din primăvară până în toamnă, când riscul de infecție este mai mare. Contrar credinței populare, puricii pot fi prezenți tot timpul anului, în special în zonele interioare încălzite, unde formele imature pot supraviețui și își pot continua ciclul de dezvoltare.
Cât durează eliminarea puricilor?
Puricii sunt din păcate o problemă reală, întrucât se înmulțesc foarte mult în scurt timp. Ei trăiesc în medie 2 luni și depun 20-50 ouă pe zi în această perioadă. Pentru un tratament de succes, pe lângă puricii adulți, trebuie să distrugem și formele de dezvoltare care se află acolo unde s-a mișcat animalul infectat. Deoarece perioada de dezvoltare este îndelungată, tratamentul trebuie să dureze suficient de mult (cel puțin 3 luni), iar medicamentul care acționează și asupra formelor incipiente (de exemplu, Fypryst Combo), trebuie aplicat corect și regulat (lunar). Trebuie reținut că doar tratamentul animalelor nu este suficient. Trebuie curățat și împrejurimile (covoare, paturi, mașină, haine etc.).
Pot puricii să atace și oamenii?
Dacă puricii se înmulțesc foarte mult, pot ataca și oamenii. Infecția este recunoscută prin erupții roșii și mâncărime în jurul gleznelor. Puricii sunt, de asemenea, purtători de anumite boli, cum ar fi boala zgârieturilor pisicilor, în care apar simptome asemănătoare gripei. Sunt, de asemenea, purtători importanți de viermi.
De unde știu că animalul meu are purici?
Cele mai recunoscute semne ale infecției cu purici sunt zgârierea, mușcătura, linsul și, de asemenea, căderea părului (în special deasupra cozii), dar ele nu apar întotdeauna. Unele animale, care nu sunt atât de sensibile la mușcăturile de purici, se zgârie doar ocazional în etapele inițiale ale infecției, astfel încât proprietarii nu acordă atenție acestui lucru. Puricii sunt vizibili cu ochiul liber, regăsindu-se în infecții severe. Acestea sunt îndepărtate cel mai fiabil cu un pieptene de purici, care este utilizat pentru a pieptăna părul animalului. Astfel, vom găsi și excremente de purici care seamănă cu mici pete negre.
Întrebări frecvente despre căpușe
De unde poate lua un animal căpușe?
Animalul poate lua căpușe în activitățile zilnice în aer liber, atât în pădure și iarbă înaltă, cât și în parcurile și grădinile orașului. Căpușele trăiesc pe sol și pot urca până la 70 cm înălțime pe iarbă și arbuști.
Ce probleme poate provoca o căpușă unui animal?
Infestatia cu un număr mare de căpușe poate duce la anemie. Locul mușcăturii se poate infecta și inflama. Cel mai important, căpușele transmit multe boli care sunt periculoase pentru animale și oameni, cum ar fi anaplasmoza, babezioza, ehrlichioza și borrelioza.
Când este cel mai mare risc de infestare cu căpușe?
Activitatea căpușelor este strâns legată de umiditate și temperatura ambiantă, astfel încât sezonul principal pentru căpușe este de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. Căpușele sunt active atunci când temperaturile depășesc 5°C. Aceasta înseamnă că un animal se poate infesta și iarna, dacă temperatura este blândă.
Am observat o căpușă pe animal. Ce să fac?
Îndepărtați căpușa cu o penseta specială. Încercăm să apucăm cât mai aproape de pielea animalului și apoi o îndepărtăm printr-o tragere uniformă, nu prin rotire. Se recomandă examinarea animalului după fiecare ieșire în aer liber. Protejați-l cât mai curând posibil cu un produs eficient impotriva căpușelor (Fypryst Combo, Ataxxa).
Unde preferă căpușele să stea pe animale?
O căpușă poate fi găsită oriunde pe corpul unui animal. Trebuie să acordăm o atenție specială locurilor în care există mai puțin păr și pielea este mai subțire, în special botul, urechile, axilele, zona interdigitală, zona inghinală și fesele.
Întrebări frecvente despre Fypryst Combo
Ce conține Fypryst Combo și pentru ce se folosește?
Fypryst Combo conține fipronil, care funcționează eficient împotriva puricilor, căpușelor și păduchilor. Acest ingredient activ este una dintre cele mai testate clinic molecule, fiind cunoscut pentru gama sa largă de siguranță. Pe lângă fipronil, medicamentul conține și S-metopren, un regulator al creșterii, având efect împotriva formelor de dezvoltare ale puricilor. Inhibă dezvoltarea ouălor și larvelor de purici și, astfel, previne infestarea în continuare a mediului animalelor tratate.
Cum funcționează Fypryst Combo?
Fypryst Combo se prezintă sub formă de picături de piele și se aplică pe pielea uscată din zona gâtului animalului. Din punctul de aplicare este distribuit pe întreaga suprafață a corpului. Este depozitat în glandele sebacee, de unde este eliberat continuu pe suprafața părului și a pielii animalului tratat timp de 1 lună. Cum parazitul vine în contact cu pielea animalului tratat, medicamentul îl va distruge.
Pot folosi și Fypryst Combo pentru a trata cățelele gestante sau care alăptează?
Fypryst Combo poate fi utilizat și pentru tratarea cățelelor și pisicilor gestante sau care alăptează. Dacă pisica alăptează, consultați un medic veterinar.
Pot folosi Fypryst Combo pentru pui și pisici?
Pipetele spot on Fypryst Combo sunt potrivite și pentru puii cu vârsta mai mare de 8 săptămâni sau cu greutatea mai mare de 2 kg și pentru pisoii cu vârsta peste 8 săptămâni sau cu greutatea mai mare de 1 kg. Pentru a proteja puii de pisici începând cu a doua zi de viață, puteți cere medicului veterinar un spray Fypryst Combo. Acesta este potrivit și pentru dihorii cu vârsta mai mare de 6 luni.
Apa afectează eficiența Fypryst Combo?
Fypryst Combo se prezintă sub formă de picături de piele, deci rămâne în stratul gras al pielii și este ferit de ploaie și apă. Cu toate acestea, dacă dorim ca acesta să obțină efectul potrivit, nu este recomandat să scăldăm sau să șamponăm animalul cu 2 zile înainte și 2 zile după aplicarea tratamentului și mai des de o dată pe săptămână.
Cât de des ar trebui să pun animalului Fypryst Combo?
Fypryst Combo protejează animalul timp de 1 lună. Protecția împotriva căpușelor este necesară în timpul activității lor, adică atunci când temperatura exterioară depășește 5°C. Puricii sunt activi pe tot parcursul anului, de aceea se recomandă protecție continuă.
Ce concentrație a Fypryst Combo ar trebui să aleg pentru animalul meu de companie?
Fypryst Combo este disponibil în 4 concentrații pentru câini și 1 concentrație pentru pisici și dihori. Puterea adecvată pentru un câine este determinată pe baza greutății sale corporale, de aceea este recomandat să îl cântăriți înainte de a cumpăra produsul. Pentru efectul dorit pentru un animal individual, utilizați întotdeauna întregul conținut al pipetei într-o concentrație adecvată. Împărțirea conținutului unei pipete pentru mai multe animale nu oferă o protecție adecvată.
De ce mai avem purici acasă după ce folosim Fypryst Combo?
Puricii sunt o problemă complexă pe care trebuie să o abordăm holistic. În medie, vom vindeca cu succes infecția în 3 luni, deoarece în acest timp ouăle vor dezvolta purici aflați în apropiere chiar înainte de a începe tratamentul. Aceasta înseamnă că animalul trebuie tratat cu Fypryst Combo în fiecare lună (timp de cel puțin 3 luni la rând). Procedând astfel, urmăm instrucțiunile producătorului și, în același timp, curățăm mediul de viață al animalului.
Citiți mai multe în fila Flea.
Întrebări frecvente despre paraziții intestinali la câini și pisici
Cum se infestează un animal cu viermi intestinali și tenii?
Animalele se infestează cel mai frecvent prin alimente crude, apă și linsul solului. Puii se pot infesta prin placenta din corpul mamei sau prin alăptare/laptele matern în primele zile de viață.
De unde știu dacă animalul meu este infestat cu paraziți intestinali?
Nematodele si teniile trăiesc în corpul unui animal, așa că nu le vedem. Infestația ușoară este aproape imposibil de identificat, iar în stadiul sever, paraziții pot fi găsiți în fecale sau vărsături. Fâșiile de tenii se găsesc pe păr lângă anusul animalului sau în fecale și sunt similare semințelor de castraveți, având un aspect caracteristic. Semnele infestației cronice cu paraziți pot include pierderea în greutate, apetitul modificat, blană fără strălucire, rezistența generală scăzută, sângele în scaun, tuse și abdomenul tensionat (la pui).
Cât de des se recomandă deparazitarea animalelor domestice?
Deparazitarea câinilor și pisicilor este recomandată cel puțin o dată la 3 luni și, în unele cazuri, lunar (de exemplu, dacă animalele coexistă cu copiii).
Oamenii se pot infecta cu paraziți intestinali canini și felini?
Mulți paraziți intestinali canini și felini sunt, de asemenea, periculoși pentru oameni, fiind expuși în special proprietarii care trăiesc în contact strâns cu animalul lor de companie. Oamenii sunt gazde intermediare pentru paraziți. Ne infectăm cu ouăle lor, din care se dezvoltă larvele. Acestea se deplasează apoi prin corpul nostru către diferite organe și provoacă leziuni severe ficatului, plămânilor și chiar nervului optic, putând provoca orbire permanentă.
Cum se infectează oamenii cu paraziți canini și felini?
Un animal infectat cu paraziți intestinali excretă ouăle viermilor în fecale; fiind lipicioase, se pot prinde de păr și transmise mediului înconjurător. Dacă nu acordăm suficientă atenție igienei, le putem transfera organismului nostru cu ajutorul mâinilor.
Am observat viermi în fecalele animalului de companie. Ce ar trebui să fac?
Când se observă paraziți în fecale, animalul este deja puternic infectat. Trebuie să îi oferim un medicament pentru a elimina paraziții interni cât mai curând posibil, de 2 ori la intervale de 14 zile (de exemplu Dehinel pentru pisici, Dehinel Plus pentru câini ). Ulterior, este recomandat deparazitarea regulată cel puțin o dată la 3 luni.
Întrebări frecvente despre Dehinel și Dehinel Plus
Care este diferența dintre cele două medicamente?
Medicamentele diferă în ceea ce privește compoziția și raportul substanțelor active, deoarece sunt adaptate pentru utilizare la diferite animale. Dehinel este pentru pisici, iar Dehinel Plus este pentru câini.
Pentru ce sunt medicamentele?
Medicamentele sunt concepute pentru a elimina o gamă largă de viermi intestinali și alți viermi. Dehinel este folosit pentru a deparazita pisicile și Dehinel Plus pentru a deparazita câinii.
Cum funcționează aceste medicamente?
Ingredientele active din medicamente distrug paraziții intestinali din corpul câinelui sau al pisicii.
Cum se administrează Dehinel Plus pentru câini?
Dehinel Plus: 1 comprimat per 10 kg de greutate corporală.
Dehinel Plus XL: 1 comprimat la o greutate corporală de 35 kg.
Dehinel Plus XL este destinat câinilor de rase mai mari. Cereți medicului veterinar informații suplimentare.
Cum se administrează Dehinel pentru pisici?
Dehinel: ½ comprimat per 2 kg greutate corporală sau 1 comprimat per 4 kg greutate corporală.
Cum ar trebui să administrăm animalelor Dehinel sau Dehinel Plus?
Deschidem gura animalului și împingem tableta în spatele rădăcinii limbii. Apoi îi închidem gura astfel încât suntem să fim siguri că pastila a fost înghițită. Medicamentele pot fi administrate și cu alimente. Puteți solicita medicului veterinar o tabletă Dehinel Plus Flavour delicioasă, care va ajuta câinele dvs. să înghită mai ușor medicamentul.
Dehinel Plus poate fi utilizat pentru tratarea cățelelor gestante sau care alăptează?
Dehinel Plus poate fi utilizat în siguranță în ultima treime a sarcinii și în timpul alăptării.
Dehinel poate fi utilizat pentru tratarea pisicilor gestante sau care alăptează?
Dehinel nu trebuie utilizat în timpul gestatiei, însă poate fi utilizat în timpul alăptării.